DNA från mordmisstänkt på brottsplatsen

För första gången avslöjar åklagarna vilka bevis man har mot den 35-åriga man som är misstänkt för ett tre år gammal mord i Karlskrona.

Enligt kammaråklagare Margareta Lewenhagen fanns den mordmisstänktes DNA på brottsplatsen.

Hon säger också att finns många andra starka bevis mot 35-åringen. Förutom DNA har mannen dömts för att ha misshandlat den mördade 56-åringen.

Misshandeln skedde våren 2003 när de båda satt i häktet samtidigt. Det var ett halvår innan dödsmisshandlen i lägenhet på Kungsmarken i Karlskrona.

På onsdagen släpptes 35-åringen ur häktet. Hovrätten ansåg inte att åklagarnas bevisning var tillräckligt stark. Något som kammaråklagare Margareta Lewenhagen anser är väldigt förvånande.

Mannen avtjänar för närvarande ett annat fängelsestraff i Malmö.

Den misstänktes advokat Tomas Magnusson vill inte kommentera det faktum att 35-åringens DNA hittats på mordplatsen. Han anser sig ha fått för lite information om DNA-fyndet.

När det gäller misshandelsdomen och att 35-åringen vägrat säga något i förhör anser Tomas Magnusson att det finns förklaringar till den misstänktes agerande.

Gunilla Lindberg
gunilla.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".