Mordmisstänkt dömd för tidigare misshandel

Bara en månad innan mordet i Kungsmarken i Karlskrona 2003 dömdes den nu misstänkte 35-åringen för misshandel på samme 56-årige man som sedan mördades i Kungsmarken.

Enligt domen skedde misshandeln på häktet i Kalmar där de båda vara intagna.

Det var strax efter frukost på Kalmarhäktet den 5 april 2003, som denmordmissänkte och en annan intagen kamrat gick över till 56-åringens cell.

I handen hade den misstänkte en ståltermos och väl framme gick han in och påbörjade misshandeln. Under tiden stod hans kamrat vakt utanför.

Ett vittne har vid rättegången berättat att han såg hur 56-åringen försökte skydda sitt huvud för att undgå slagen, samtidigt som kamraten utanför cellen motade bort de vakter som kom till undsättning.

Den mordmisstänkte erkände i rätten att han misshandlat 56-åringen och Kalmar tingsrätt dömde honom till tre månaders färgelse. En dom som föll en månad efter att 56-åringen blivit mördad i sitt hem i Karlskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".