Reservofficer åtalas för mord

På torsdagen åtalades den mordmisstänkte, 34-årige reservofficeren på F17 i Kallinge. Åtalet gäller ett 15 år gammalt mord på en man i Växjö.

Det var i augusti 2005 som en kvinna kom in på polisstationen i Växjö och sa att hon hade uppgifter om ett mord som skett 13 år tidigare.

Hon berättade att hon 1991 hade utsatts för ett våldtäktsförsök av den nu mördade mannen på ett läger. Kort därefter blev hon tillsammans med en reservofficer från F17 som idag är 34 år gammal.

I förhör har kvinnan sagt att han blev upprörd när hon berättade om övergreppet. Hon minns också att pojkvännen var borta under mordkvällen. När han kom hem på natten ska han ha lagt sig bredvid henne och sa ”det är över nu”.

När kvinnan hörde talas om mordet frågade hon honom vad han hade gjort. Enligt henne svarade han då ” jag gjorde det för din skull”.

Åklagaren Yvonne Rudinsson anser att bevisningen mot 34-åringen är stark. Förutom förhören med kvinnan har en före detta reservofficer berättat att han vid tiden för mordet lånat ut en pistol, av samma sort som användes vid mordet, till 34-åringen.

Det är ett vapen som utredarna ägnat mycket tid åt att försöka koppla till brottet. Det är dock fortfarande inte bevisat att det var hans pistol som användes.

Själv han mannen hela tiden förnekat att han har något med mordet att göra.

Jenny Nilsson
jenny.nilsson@sr.se