Klubbledning medvetna om lägenhetsuthyrning

IFK Karlskronas klubbledning kände till att en av styrelseledamöterna kunde få låna lägenheter som tillhör marinbasen.

Vetskapen om lägenheterna har funnits under flera år, men styrelsen hävdar att man trodde att spelarna själva svarade för hyreskostnaden.

– Jag har känt till det här, men jag och övriga styrelsen har varit övertygade om att spelarna själva stått för hyran när de fått lägenheterna, säger Rickard Jönsson, ordförande i IFK Karlskrona.

IFK Karlskronas styrelseledamot Lars Dalheim har under en längre tid haft möjlighet att låna lägenheter avsedda enbart för militär personal av marinen.

Marinbasen upptäckte lägenhetsaffärerna för en dryg vecka sedan och nu har man krävt omedelbar avflyttning och skickat en räkning till IFK Karlskronas styrelseledamot.

– Jag får kalla in styrelsen för ett möte och diskutera det här. Är det någon i styrelsen som anser att Lars Dalheim har överskridit sina befogenheter när han slussat spelare till de här lägenheterna och anser att han bör lämna styrelsen, så får vi ta det beslutet, säger Rickard Jönsson.

Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".