Tågbuss välte i ovädret

Det kraftiga snöfallet har ställt till det i stora delar av länet. Flera vägar går inte att komma fram på och flera avåkningar har inträffat. Värst är det i länets västra delar.

En tågbuss med närmare 20 passagerare kanade under onsdagskvällen av vägen och la sig på sidan i Ysane utanför Sölvesborg.

Ingen av passagerarna fick några skador och alla kunde själva ta sig ut ur bussen. Den kvinnliga föraren däremot fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Snön fortsatte att ställa till det under kvällen. Vid sjutiden krockade två timmerlastbilar i höjd med Norje.

Kollisionen satte stopp i trafiken på E22:an under ett par timmar, men ingen person ska enligt polisen ha kommit till skada.

Flera avåkningar har rapporterats in. Polisen går ut med en varning: behöver man inte ge sig ut under morgonen och förmiddagen så bör man hålla sig inne.

Morgontidningarna är kraftigt försenade i hela länet. Förhoppningen från tidningsbärarna är att alla ska ha fått sina tidningar fram emot torsdagsförmiddagen.

Tova Nilsson
tova.nilsson@sr.se

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista