Försäkringskassan är på jakt efter lokaler i Karlshamn. Foto Claus Gertsen/Scanpix

Letar lokaler i Karlshamn

Försäkringskassan har ännu inte hittat lämpliga lokaler till det nationella center med nära 200 anställda som ska byggas upp i Karlshamn.

Diskussioner har nu inletts med kommunen för att lösa lokalfrågan.

– Vi arbetar gemensamt för att hitta en lösning och hoppas att vi kan lösa det här problemet så småningom, säger Olof Sjölin, informationschef på Försäkringskassan i Blekinge.

Karlshamn blev en av sammanlagt 18 orter i landet som tilldelades ett nationellt center i Försäkringskassans omorganisation som ska genomföras under 2008.

Ronneby kommun erbjöd lokaler, men Försäkringskassan tackade nej och nu har man beslutat att Karlshamn ska bli placeringsort men där är inte lokalfrågan klar.

– Jag tror Ronneby föll bort av geografiska skäl. Karlshamn är bättre ur pendlingssynpunkt, då vi kan få personal från området kring Kristianstad och från Karlskrona att pendla till och från jobbet, säger Olof Sjölin.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista