Efter publicerade uppgifter om förhållanden i företaget blev butiksägare uppsökta av chefer.

Blev uppsökta av chefer efter avslöjande

Pressbyråns företagsledning har försökt att få fram vilka butiksägare som lämnat besvärande uppgifter om företaget. Det uppger butiksägare till Sveriges Radio Blekinge.

Pressbyråns VD Johannes Sangnes bekräftar att chefer talat med olika butiker, men förnekar att det handlar om ett sätt att eftersöka information.

– Det är vanliga samtal som mina chefer haft med vissa butiker. Vi tycker det är bra att butiksägare vågar säga vad de tycker och tänker, säger han.

Känner sig lurade
Det var i slutet av förra veckan som Sveriges Radio Blekinge berättade om hur flera av Pressbyråns butiksägare kände sig lurade av företagsledningen.

Butiksägarna hävdade att man blivit lurade att teckna slavkontrakt som leder till stora skulder och i vissa fall konkurs.

Blev uppsökta av mellanchefer
Pressbyråns företagsledning har slagit ifrån sig kritiken som ogrundad, men strax efter Sveriges Radio Blekinges publicering blev flera butiksägare uppsökta av mellanchefer som försökt få fram information.

– Jag kan inte gå i god för vad alla mina chefer gör, men jag har svårt att tänka mig att de skulle eftersöka information kring publiceringar i media, säger Pressbyråns VD Johannes Sangnes.

Flera processer pågår runt om i landet mellan butiksägare och Pressbyrån kring affärsavtal och liknande.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista