Uttalande om lekplats väcker reaktioner

Ett uttalande om vilka barn som får vara på en lekplats och leka och vilka som inte får det, har väckt reaktioner.

Det är en bostadsrättsförening i Backabo i Karlskrona som menar att deras lekplats inte får användas av vilka barn som helst.

– Lekplatsen är inte till för allmänheten, det är privat mark. Det sliter på lekplatsen och stör mer än nödvändigt, säger Rolf Lindgren som är ordförande i bostadsrättsföreningen Riksbyggen Karlskronahus 9.

Frågan om vilka som får använda gunghästarna, rutschkanan och sandlådorna som tillhör bostadsrättföreningen har fått människor att reagera.

Att barn och vuxna som inte bor i området kommer dit och leker gör att det sliter på lekplatsen och att det stör mer än nödvändigt, menar Rolf Lindgren.

Dagisbarnen får vara där och barnen som bor i området får ta med sig en kompis dit. Men då ska de och deras föräldrar ta ansvar för vad de andra barnen gör, säger han.

Claus Holmqvist som är Serviceområdeschef för Riksbyggen i Blekinge säger att eftersom det är privat mark har bostadsrättsföreningen alla rättigheter att bestämma vilka som får vara där

Det Rolf Lindgren är irriterad på i första hand verkar inte vara dom barn från andra områden som kommer dit för att leka, utan de han tycker kommer dit och beter sig illa.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista