Ronneby kommun får kritik

Socialstyrelsen riktar kritik mot Ronneby kommuns äldreomsorg för att man missat att dokumentera patientinformation i kommunens omvårdnadsjournal. Missen upptäcktes när socialstyrelsen utredde en manlig patients död på ett äldreboende i Ronneby kommun förra året.
Mannens anhöriga misstänkte att hans lunginflammation, som ledde till att han senare dog, berodde på att det var för kallt på hans rum. I socialstyrelsens utredning framkommer det att, genom en kontroll av mannens bostad som utfördes av miljö- och hälsoskyddskontoret, det inte finns några tecken på orsakssamband mellan temperaturen i bostaden och mannens lunginflammation. Dock är socialstyrelsen kritisk till att det saknas dokumentation i kommunens omvårdnadsjournal. Men socialstyrelsen finner inte några skäl att utöver den kritiken ytterligare vidta någon åtgärd mot Ronneby kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".