Inget brott bakom död kamel

Det ligger inget brott bakom att en död kamel lämnades vid vägkanten på E22:an utanför Karlskrona tidigt på måndagsmorgonen. Det står nu klart efter en snabb polisutredning.

Det var en tragisk transportolycka som gjorde att ägaren var tvungen att avliva och lämna sin kamel liggande i vägrenen utanför Karlskrona.

Kamelen höll på att transporteras i ett hästsläp från en uppfödning på Öland via Blekinge söderut.

Kamelen sparkade då sönder en lucka och kom ut med sitt ena ben.

Benet släpades sedan under transporten och kamelen sargades svårt innan ägaren hann få stopp på bilen.

Kamelen var mycket allvarligt skadad och det fanns inget att göra för att rädda den. En veterinär tillkallades och djuret avlivades.

Den döda kamelen lämnades vid olycksplatsen i väntan på en transport därifrån.

Ägaren missade att underrätta polisen om vad som hänt, så vid halvfyratiden imorse larmade en privatperson om att det låg en död kamel vid vägkanten.

Polisen hade först svårt att tro att det låg allvar bakom larmet, men efter en stunds övertalning så åkte en patrull för att kontrollera om larmet stämde. Och de fann då den döda kamelen.

Efter samtal med ägaren och veterinären så är nu det ovanliga ärendet utagerat för polisens del, eftersom det inte finns någon misstanke om brott.

Åsa Holst
asa.holst@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".