Räddningtjänsten pumpar källare

Flera källare i länet har svämmat över på grund av det kraftiga regnfallet. Räddningstjänsten i länet jobbar för fullt med att tömma källare på vatten, och värst drabbat är det längs kusten i västra delen av länet.

Enligt Mats Berglund som är räddningschef i västra Blekinge arbetar ett 40-tal brandmän med att översvämningarna.

Enligt honom är det bara Olofström som hittills klarat sig undan översvämningar.

Räddningstjänsten i västra Blekinge är fullständigt nerringd av alla som behöver hjälp. Just nu har man framför sig ett 60 tal larm som man inte hunnit åka på.

Nu uppmanar Mats Berglund de som inte har fått in allt för mycket vatten att vänta med att ta kontakt med räddningstjänsten.

I förmiddags fastnade en personbil under järnvägsviadukten mellan Stilleryd och Horsaryd just på grund av regnet. På grund av vattenmassorna fick föraren motorstopp.
När räddningstjänsten kom till platsen tvingades man vinscha bilen från platsen efter som vattendjupet var upp emot 80 centimeter.

Även kraftbolaget Eon har haft översvämningar i transformatorstationerna i Mjällby och Mörrum som orsakat strömavbrott.

På väg 622 vid Froarp utanför Karlshamn har dessutom vägen svämmat över, så där får bilisterna räkna med långsam trafik i båda riktningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista