Ökad tolerans krävs för fortsatt utveckling

Blekinge får en hedervärd placering bland storstadslänen när det gäller hur regionerna har utvecklats de senaste femton åren.

Men ska länet fortsätta att utvecklas måste mångfalden och toleransen öka, det anser Richard Lidén som är projektchef på företagsnätverket Telecom City i Karlskrona.

Forskare på Handelshögskolan i Göteborg har gjort en rapport där man bland annat jämfört den tekniska utvecklingen och kreativiteten i olika län och hur det har förändrats de senaste åren.

Länen har bland annat delats in i olika grupper, bland annat vilka som kommer på efterkälken och vilka som är på gång. Blekinge placerar sig i ledargruppen tillsammans med storstäderna, över de regioner som haft den bästa utvecklingen de senaste 15 åren.

Richard Lidén säger att Blekinge måste försöka få de utländska studenter som studerar vid Blekinge tekniska högskola, BTH, att stanna i länet, för det är förutsättningen för att tillväxten ska fortsätta att öka.

Ingrid Hildingsson
ingrid.hildingsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".