Fler skolor läggs ner i Karlskrona

Ytterligare två skolor i Karlskrona kommun hotas av nedläggning. Det är Lyckebyskolan och Verköskolan.

För Lyckebyskolan ser det riktigt mörkt ut då båda sparalternativen för Lyckebyområdet som tjänstemännen i kommunen redovisar pekar på nedläggning.

I de båda alternativen så föreslår man alltså en nedläggning av Lyckebyskolan och i ett av dem föreslås också en nedläggning av Verköskolan. Båda alternativen innehåller dessutom omflyttningar av elever mellan de andra skolorna för att spara pengar på lokalkostnader.

Mellan 50 och 60 anställda kommer att påverkas av de totala sparförslaget men enligt Per Olsson så kommer inte alla att få sluta utan det kan också röra sig om omflyttningar.

Neddragningarna kommer dock inte att räcka för att spara in de 18 miljoner som man egentligen behöver spara utan varje rektorsområde kommer att få ytterligare besparingskrav.

Det folkpartistiska kommunalrådet Kent Lewén säger att man nu ska gå igenom tjänstemanna förslaget och sedan försöka hitta en politisk uppgörelse över blockgränserna.

De planerar också att göra besök på samtliga av de berörda skolorna.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista