Myndigheter ska skydda gömda personer bättre

Myndighetspersoner behöver mer kunskap om kvinnor och barn som lever med skyddad identitet och gömmer sig för våldsamma män.

Det säger representanter från både försäkringskassan och landstinget efter att vi tidigare berättade att myndighetspersoner avslöjat adresser till kvinnor och barn som lever med skyddad identitet.

Försäkringskassan ska nu ha utbildningar, både särskilt för de som jobbar med skyddade identiteter och sedan allmänt för alla inom försäkringskassan för att inga adresser ska avslöjas.

Och problemet finns även inom vården, då kvinnor med skyddad identitet säger att de fått sina uppgifter avslöjade även där.

Kerstin Sernevi som arbetar med att utveckla säkerhetsintresset inom landstinget i Blekinge säger att även landstinget ska ha ett allmänt möte för att inga uppgifter ska lämnas ut på grund av okunskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".