Incident på dagen ledde till mordet

Nu kommer nya uppgifter om vad det var som utlöste händelsen i Rödeby i helgen där en 50-årig man sköt ihjäl en ung pojke och skottskadade en annan.

Det hela ska ha börjat med en misshandel tidigare på dagen. Den 16-årige pojken som nu ligger på sjukhus ska då ha blivit slagen av en vän till familjen.

– Detta är en incident som kan ha gjort att den här gruppen sedan beger sig till den här gården, säger Blekingepolisens presstalesman Thomas Pärlklo.

Enligt en av ungdomarna som var med vid gården startade allt med bråket tidigare under dagen. Och det var för att hämnas på mannen som de sex pojkarna begav sig till gården efter att man via ett mobilsamtal fått veta att han var där.

– Det här uppgifter som vi har med i utredningen, säger Thomas Pärlklo.

Bakgrunden till konflikten mellan familjen och den nu skadade 16-åringen är enligt flera personer vi talat med att 16-åringen har kört med sin trimmade moped på familjens tomt.

– Jag vet att pojken genade över familjens mark med sin moped, säger Lennart Hansson, närpolis i Rödeby.

Johanna Sjövall
johanna.sjovall@sr.se

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".