Polisyrket lockar fler

Intresset för polisyrket ökar bland blekingeborna. Sedan den nya polisutbildningen i Växjö drog igång förra hösten har antalet sökande från länet gått konstant upp. Det här kan få positiva effekter på länets poliskår, som tidvis haft problem med att rekryteringen.
I våras var det 71 personer från Blekinge som sökte till polisutbildningen. Nu till våren är det 99, och till hösten är det 112 som skickat in en ansökan. För varje termin som går så är det alltså fler och fler från Blekinge som vill bli polis. Från Blekinge söker också fler kvinnor och personer med invandarbakgrund till polisutbildningen. Linus Lilja från Karlskrona läser första terminen på polisutbildningen i Växjö. Han tror att det är närheten till utbildningen som gör att fler söker sig till polisyrket. I och med att det nu är fler från sydostregionen som vill utbilda sig till polis så hoppas polismyndigheten att fler kommer stanna kvar och jobba i området. På så sätt kan man lösa den allt mer akuta polisbristen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista