Rättegång hålls i Karlskrona trots hotbild

Tisdagens rättegång mot den man som misstänks för det snart fyra år gamla mordet i bostadsområdet Kungsmarken i Karlskrona, kommer att hållas i en vanlig sal i Blekinge tingsrätt trots att polisen tidigare bedömt att det finns en hotbild.

Detta står klart efter en ny säkerhetsbedömning av situationen.

– Vi har diskuterat det här inom de olika rättsvårdande myndigheterna och kommit fram till att vi ska ha förhandlingen här i rådhuset, säger Pia Johansson, chef för Blekinge tingsrätt.

Polisen har talat om en hotbild kring det här ärendet. Mot den bakgrunden så har bland annat häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkte 36-åringen av säkerhetsskäl hållits i polishuset i Karlskrona.

Diskussionerna kring rättegångens placering och vilken säkerheten den ska omgärdas av har varit flitiga och domstolschef Pia Johansson har efter de samtalen slagit fast att den ska äga rum i Karlskrona.

– Det är det beslut som jag har tagit. Det är dock ännu inte bestämt om det ska finnas poliser på plats under förhandlingen, säger Pia Johansson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".