Elever drabbas hårt av översvämning

Först om en vecka kommer eleverna på det översvämningsdrabbade Törnströmska gymnasiet i Karlskrona att få ersättningslokaler att ha lektioner i. Efter översvämningen i helgen är en fjärdedel av lokalerna oduglig för undervisning.
Fram tills nästa vecka ska undervisningen hållas på andra ställen där det finns plats. Enligt rektor Johan Melin funderar man på att bland annat använda sig av biblioteket. Fuktiga klassrum Elprogrammets lokaler hör till de värst drabbade. I sin undervisning är eleverna mycket beroende av utrustningen som finns där. Under måndagen hölls deras lektioner i fuktiga klassrum med ojämna parkettgolv som på vissa ställen är delvis uppbrutna. Avfuktarna och fläktarna är i full gång på flera våningar och för ett stort oväsen. På övervåningen står även stora soptunnor i plast utställda lite överallt. De finns där för att fånga upp vattnet som droppar från taket. Problem för eleverna Översvämningen orsakades av en vattenläcka natten till måndag. Enligt Johan Melin är det oklart hur mycket reperationerna kommer att kosta eller hur lång tid det kommer att ta att åtgärda det som blivit förstört. Men enligt honom kan det dröja flera månader innan eleverna får återvända till de skadade klassrummen. Rektorn tror också att det till en början kan påverka kvaliten på undervisningen. Det blir en stor omställning för eleverna. Enligt Samanta Basun som går omvårnadsprogrammet kommer det att bli problem. - Vi vet inte ens vart vi ska ha våra lektioner och dessutom blir det jobbigt att springa mellan skolorna för att ha lektioner, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".