Ingen folkomröstning om Vidablick

Det blir troligen ingen folkomröstning i Ronneby om servicehuset Vidablicks framtid. Efter omröstning beslutade kommunstyrelsen under tisdagen att föreslå kommunfullmäktige att säga nej till en folkomröstning.
Under tisdagen skulle politikerna i kommunstyrelsen tagit beslut om hur äldreboendet i Ronneby tätort ska se ut i framtiden. Men på måndagen lämnades över tvåtusen namnunderskrifter in till Ronneby kommun med krav på en folkomröstning om servicehuset Vidablicks framtid. Därför beslutade kommunstyrelsen att först låta kommunfullmäktige ta ställning till en folkomröstning innan något beslut fattas. För att få igenom en folkomröstning krävs det att en majoritet av fullmäktige är för en folkomröstning. På kommunstyrelsens möte var folkpartiet och socialdemokraterna överens om att det inte bör bli någon folkomröstning. Eftersom de två partierna tillsammans har majoritet i kommunfullmäktige kommer förmodligen utslaget där bli detsamma. Politikerna får sedan återigen ta sig an Vidablicks framtid och den fördröjning som detta har inneburit har inte någon större betydelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".