Festgräl orsakade omfattande polisspaning

En 74-årige mans nattliga långvandring i helgen ledde till omfattande polisspaningar och sökande med helikopter i Skåne. Till slut fann polisen honom, hemma i bostaden i Mörrum.
74-åringen lämnade efter ett gräl i lördags kväll i vredesmod en privat fest i Smygehamn utanför Trelleborg och anmäldes vid tretiden på söndagsmorgonen som försvunnen. I själva verket hade mannen marscherat hela vägen till Ystad tre mil bort och där tagit en taxi till Mörrum samtidigt som polispatruller och sedan också polishelikopter var ute och letade efter honom. Först vid middagstid på i söndags fick polisen kontakt med taxiföraren och fick sedan tag på den försvunne mannen som mådde utmärkt. Erik Jeppsson, vakthavande befäl hos Skånepolisen, understryker för Sydsvenska Dagbladets nätsida att det är oerhört viktigt att man vid liknande händelser håller anhöriga underrättade om var man är. Även om man har skilts i vredesmod.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".