Sjuka inom vården - hemma med lön

Personal på Blekingesjukhuset som drabbats av vinterkräksjukan måste stanna hemma två dagar efter att de blivit friska, mot full betalning. Anledningen är att smittorisken finns kvar i 48 timmar.
Blekingesjukhusets personalchef, Kerstin Martinsson, säjer att även om man känner sig frisk så kan man fortfarande smitta andra. Vinterkräksjukan har börjat släppa greppet om Blekingesjukhuset. Till exempel så har avdelningarna på medicinkliniken i Karlshamn, som stängdes tidigare i veckan, nu öppnats igen. Men fortfarande finns det personal som är sjuk och dom måste alltså stanna hemma ytterligare två dar efter tillfrisknandet, men med full lön. I Kronobergs län så har facket krävt att personal som drabbas av vinterkräksjukan ska slippa karensdagen eftersom dom smittats på jobbet och därför inte borde drabbas ekonomiskt av det. Men det är ingenting som är aktuellt på Blekingesjukhuset, säjer Kerstin Martinsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".