Rekordstort narkotikabeslag i Karlskrona

Tullen har gjort det största beslaget av narkotika någonsin i Östersjöområdet. Sent på söndagskvällen påträffades sex kilo narkotika vid färjelägret i Karlskrona.
Det var i samband med att polenfärjan kom in till Karlskrona på söndagskvällen som tullen upptäckte narkotikan. Värt över fem miljoner I en rutinkontroll reagerade narkotikahunden Mira på en av bilarna och när man undersökte bilen lite närmare hittade man sex kilo narkotika bland plastprodukterna som bilen var lastad med. Vid en snabbtest som gjordes i morse visade det sig vara amfetamin. Eftersom man i nuläget inte kan avgöra koncentrationen på narkotikan är det också svårt att bedöma hur mycekt det är värt. Men enligt Ingemar Persson, tillförordnad enhetschef på tullkriminalenheten, är det värt minst 5,4 miljoner kronor om man skulle sälja det på gatan. Narkotikan är nu skickad till statens kriminaltekniska labratorium SKL i Linköping för en noggrannare analys. Största beslaget någonsin Beslaget är det största som tullen någonsin gjort i Östersjöområdet och beslagen har ökat kraftigt den senaste tiden. Under 2001 gjordes knappt några beslag av narkotika och i fjol gjordes hittade Tullen sammanlagt 5 kilo. Det partiet man upptäckte igår var alltså större än den totala mängden man hittade under hela förra året. Ingemar Persson bekräftar att det blir mer och mer att göra på tullen i Karlshamn och Karlskrona. Beslagen blir större och det är alltoftare man upptäcker försökt till smugglig. -Nuförtiden gör tullen i regionen beslag varje vecka, säger han. Ingemar Persson säger också att han tror att ökningen av tillslag beror på att smugglarna under en period har prövat Blekinge som ny införselväg för knarket in i landet. Föraren till bilen greps och sitter nu anhållen i Karlskrona, misstänkt för grov narkotikasmuggling. Han säger sig inte känna till de sex kilo narkotika som tullen hittat i hans bil. Häktingsförhandligar mot chauffören ska hållas på onsdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".