Cirkusartist skadades allvarligt på premiär

En allvarlig olycka inträffade på torsdagen under den första föreställningen av cirkusfestivalen Circo Massimo på stortorget i Karlskrona. En av cirkusartisterna föll i marken under sitt nummer flera meter upp i luften.
Det var i det sista numret innan paus som mannen skadades svårt när han föll i marken från den cylinder han uppträdde i. Mannen halkade i början av numret och föll cirka fyra meter, rakt ner i marken, framför chockade cirkusbesökare, som fick lämna cirkustältet när föreställningen avbröts under 20 minuter.Cirkusföreställningen genomfördes sedan som planerat efter olyckan. Enligt Cirkusdirektören Robert Bronett var mannen vid medvetande när ambulans hämtade honom. Och det går tyvärr inte att undvika olyckor som den här säger Bronett. Enligt Göran Ax, ansvarig läkare, så fick mannen skador i lungorna och ryggen men det är ingen fara för hans liv. Han säger också att mannen med rätt behandling troligen kommer att klara sig utan bestående skador.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".