Extrajobb bakom polisanmälan mot chef

Anledningen till att Ronneby kommun polisanmält sin före detta byggnadschef är att det tillkom för mycket tilläggsarbeten under ombyggnaden av Vidablick. Det säger kommundirektör Kristiina Kosunen-Eriksson.

Polisanmälan som lämnades in i december gäller trolöshet mot huvudman och försök till bedrägeri.

Flera extraarbeten kom till
Kommunen menar att anmälan är en del av en större intern utredning kring byggprojektet.

– Vi gick igenom omfattningen om påstådda extra arbeten i byggprojektet, säger kommundirektör Kristiina Kosunen-Eriksson. 

Hon vill inte säga om tilläggen var mycket större än vanligt men konstaterar att det handlar om omfattningen av dem. Hon kan inte heller säga hur stor summa det rör sig om.

Upptäckte konstigheter
Efter att den förre byggchefen sagt upp sig i somras tog kommundirektören själv över rollen som byggnadschef i väntan på att en ny byggchef ska ta över. Det sker om två och en halv månad.

När hon då gick igenom ombyggnaden av Vidablick, som bland annat är ett särskilt boende för äldre, såg hon saker som fick henne att reagera. Det handlar bland annat om tilläggsarbeten som var stora. 

I samband med det kom misstanken mot den före detta byggchefen, som sa upp sig för att börja på det företag som utförde ombyggnaden.

Vill inte uttala sig
Det pågår också en diskussion med byggföretaget om vissa saker som inte blev godkända under slutbesiktningen av bygget i höstas. Det gäller brandsäkerhet och fel på badrummen. Polisanmälan handlar dock inte om den delen.

Den förre byggnadschefen har fått möjlighet, men vill inte kommentera ärendet. 

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se