BB-lätt i Karlshamn nedläggningshotad

Vårdavdelningar på Blekingesjukhuset kan snart komma att stängas eftersom sjukhuset måste spara drygt 50 miljoner kronor.En anställd på sjukhuset berättar för Sveriges Radio Blekinge att det bland annat handlar om nedläggning av BB-lätt i Karlshamn och den gemensamma öron, näsa, hals- avdelningen i Karlskrona.
Förutom avdelning 25 i Karlskrona som är en öron- näsa- halsavdelning och BB-avdelningen i Karlshamn så ska, enligt uppgifter till Sveriges Radio Blekinge, också en utbildningsavdelning vid sjukhuset i Karlshamn och ytterligare en medicinavdelning läggas ned. I dag ska verksamhetscheferna för de aktuella avdelningarna ha lämnat sina konsekvensbeskrivningar om vad en nedläggning innebär till sjukhusdirektör Olof Larsson. Sedan är det upp till landstingets politiker att ta ställning till besparingsförslagen. Nästa möte i landstingsfullmäktige hålls i mars. På öron- näsa- halsavdelningen i Karlskrona finns 10 vårdplatser och patienterna där kommer, ifall nedläggningen blir verklighet, att flyttas till andra avdelningar. På BB-avdelningen Karlshamn vårdas kvinnor från västra Blekinge efter förlossning i Karlskrona. Om det blir fråga om uppsägningar av personal är inte känt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".