Jävig expert

En av experterna i rättegången i det så kallade handsvettsmålet är jävig. Det hävdar Morgan Carlsson, ordförande i föreningen för sympaticusopererade patienter.
Yvonne Jonasson från Blekinge har krävt landstinget på skadestånd eftersom hon hävdar att hon fick svåra biverkningar efter en operation som utfördes för att bota en tennisarmbåge. Både tingsrätten och hovrätten dömde dock till landstingets fördel. Morgan Carlsson anser nu att experten är jävig eftersom han själv har utfört ett antal så kallade handsvettsoperationer. -Det gör att han inte kan vara objektiv när han uttalar sig, säger han. Den som kritiken riktar sig mot, Björn Meyerson, pensionerad professor och landstingets sakkunnige i målet, tillbakavisar kritiken. Han säger att det inte går att sitta som sakkunnig om man inte har nån erfarenhet av det man ska uttala sig om. Björn Meyerson uttalade sig bland annat i frågan om vilka men som Yvonne Jonasson fått av operationen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".