Integrationspolitiken en flopp

Socialdemokraternas arbete med integrationspolitiken i Karlskrona har misslyckats. Det framgår av en rapport om socialedemokraternas valresultat i höstas som arbetarekommuns analysgrupp har tagit fram.
Misslyckandet består av att främlingsfientliga sverigedemokraterna lyckades ta sig in i fullmäktige. -Integrationsfrågan var mycket viktigare i valrörelsen än vad vi faktiskt såg, säger Mats Persson ordförande i analysgruppen. Enligt honom har människors frustration och irritation över hur politiken haterade frågan delvis lett till att man la sin röst på sverigedemokraterna. Gruppen har tagit fram förslag på åtgärder för framtiden. Bland annat skriver de i rapporten att socialdemokraterna bör överväga hur de ska uppträda mot sverigedemokraterna. Dessutom ska man öka informationen för att förbättra egna medlemmars kunskaper om flykting- ochg integrationsfrågor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".