Kommunalråd sjukskriven efter operation

Karlskronas kommunalråd, Kent Lewén (fp) är tillsvidare sjukskriven och de övriga kommunalråden tar över hans arbetsuppgifter under tiden han är sjukskriven.

Det var för drygt en vecka sedan som Kent Lewén (fp) tillfälligt tvingades hoppa av samtliga sina politiska uppdrag i Karlskorna på grund av sjukdom.

Operation anledningen
Enligt kommunalrådskollegan, K-G Svensson (m), är Lewén sjukskriven på grund av en operation som han tvingats genomgå.

K-G Svensson säger att Kent Lewén efter omständigheterna mår väl, att han har fått lämna sjukhuset, men att det är för tidigt att säga när det kan bli aktuellt för en återkomst för Kent Lewén som kommunalråd.

Sjukskrivningen gäller tills vidare och under den tiden så kommer Kent Lewéns plats som kommunalråd i Karlkskrona inte att ersättas. De övriga kommunalråden kommer istället att ta över hans arbetsuppgifter.

Ekelöf ersätter i kommunstyrelsen
När det gäller Kent Lewéns uppdrag i olika nämnder och utskott, där ibland kommunstyrelsens arbetsutskott och i kommunstyrelsen, kommer Gunilla Ekelöf (fp) att ersätta.

I äldrenämnden går Gunhild Arvö (fp) in som ersättare.

Enligt det moderata kommunalrådet KG Svensson är det i det här läget viktigt att låta Lewéns tillfrisknande få ta den tid det tar och han tror inte att det politiska arbetet i kommunledningen kommer att påverkas nämnvärt av Kent Lewéns frånvaro.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".