Postexperten ger nu upp sina storkunder efter problem med utdelningen.

Privat postföretag lämnar storkunder

Företaget Postexperten lämnar nu med omedelbar verkan de avtal man har med sina stora kunder som exempelvis kommuner och myndigheter.

Enligt företagsledningen klarar Postexperten inte av att sköta postutdelningen som man utlovat och beslutet innebär att bland annat avtalet med Karlskrona kommun bryts.

– Vi har tagit det här beslutet och det var det inte något annat steg vi kunde ta med tanke på de problem vi har haft, säger Postexpertens verksamhetschef Marcus Viktorsson.

Flera incidenter
I ett fall hamnade ett brev med känsliga uppgifter från Försäkringskassan i ett trapphus i ett hyreshus. Missade postleveranser har medfört att myndigheter och kommun inte fått posten som utlovat.

Karlskrona kommun tvingades att ställa in ett kommunfullmääktigesammanträde eftersom handlingarna inte delats ut i tid.

Det är några av de incidenter som skett den senaste tiden när företaget misslyckats med att dela ut posten rätt till sina kunder.

Lämnar storkunder
Nu lämnar Postexperten sina storkunder eftersom företagsledningen gör bedömningen att man inte klarar av att leva upp till villkoren man har i avtalen. Marcus Viktorsson medger att det handlar om ett betydande ekonomiskt bortfall för företaget.

– På kort sikt kommer det att drabba oss ekonomiskt, men det är svårt att säga hur det påverkar oss längre fram, säger han.

Kunde gjort annorlunda
Nu kommer Postexperten att krympa verksamheten och se över organisationen och Marcus Viktorsson säger att det finns en hel del idag som han skulle vilja ha gjort annorlunda om han kunde vrida klockan tillbaka.

– Ja, det är mycket som man skulle vilja ha gjort på ett annat sätt. Det är helt klart så, säger han.

Det är oklart hur Postexpertens anställda drabbas av att företaget nu lämnar sina storkunder.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".