Oro på skolor efter obehagligt besök

Säkerheten kring skolorna i Sölvesborg har återigen skärpts efter att den man som tidigare dömts för sexuellt ofredande mot barn har varit synlig vid en skola i kommunen.

Problemen har funnits från och till i ett par år men blev större igen då mannen nyligen dök upp på Falkviksgårdens skola igen.

Smög i buskarna
Rektorn på Falkviksgårdens skola, Elisabeth Svensson berttar att ett par elever kom till henne och berättade vad som hänt.

– De sa att en man smugit på dem bakom några buskar inne på skolområdet. Jag kontaktade då min chef och vaktbolaget direkt, säger rektorn.

Händelsen som inträffade nyligen har medfört att Sölvesborgs kommun höjt säkerheten kring samtliga skolor.

Säkerhetsplan finns redan
Enligt Lars Ericsson, chef för barn- och utbildningsnämnden i Sölvesborg, sjösattes en plan för att snabbt kunna höja säkerheten redan för ett och ett halvt år sedan. Den har man återigen använt.

Bland personalen har den senaste händelsen etsat sig fast och oron stiger.

– Det är givetvis inte kul och även om vi försöker lägga all koncentration på undervisningen så finns det en smygande oro att något kan hända, säger läraren Pernilla Fagerberg.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".