Myndighetspapper slarvades bort

Skolpolitiker i Karlskrona kunde inte överklaga friskolan Piggelinens etablering i kommunen, eftersom de aldrig fick veta att Skolverket godkänt skolan.

Eftersom politikern aldrig fick reda på Skolverkets beslut har tiden för att överklaga hos myndigheten gått ut.

Sattes i en pärm
Det var för en månad sedan som Skolverkets beslut om att Piggelinen får starta högstadium kom till kommunhuset i Karlskrona.

Men varken socialdemokraterna, vänsterpartiet eller sverigedemokraterna som har velat överklaga beslutet har fått en chans att göra det.

Detta eftersom beslutet sattes in i en pärm utan att politikerna fick veta om det, och nu har tiden för överklagande gått ut.

Ser över verksamheten
Karlskrona kommuns egen analys visar att Piggelinens etablering kan göra att de kommunala skolorna förlorar så många elever att de tvingas lägga ned.

Barn-och ungdomsnämndens ordförande, Jan-Olof Petersson (fp) är inte nöjd med hur det hela har gått till.

– Det är ett demokratiskt bekymmer och vi måste se över på vilket sätt vi ska informera om sådana här saker eftersom överklagandetiden är så kort, säger han.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista