Perrelli och Bengtzing vann i Karlskrona

Det blev förhandstippade Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli som tog sig vidare till Globen från melodifestivalens fjärde deltävling i Karlskrona.

Nordman och Sibel röstades fram till melodifestivalens andra chansen som avgörs om en vecka i Kiruna.

Stämningen under lördagens festivalkväll var på topp. Biljetterna var slutsålda och det var med andra ord fulsatt på arenan Rosenholm som tar över 3 000 åskådare.

Avgörs i slutet av maj
Finalen i Globen avgörs den 15 mars och vinnaren där får sen representera Sverige i Eurovision Song contest som avgörs i Belgrad 20-24 maj.

Vinnarna var nöjda med Karlskrona som värdkommun för tävlingen.

– Det har varit fantastiskt. Vi hade höga förväntningar och Karlskrona har verkligen levt upp till dem, säger Charlotte Perrelli.

Kan arrangeras igen
Nöjd med Karlskrona som värdkommun var också melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

Han utesluter inte att melodifestivalen kan återvända till Karlskrona ännu en gång.

– Vi känner oss väldigt välkomna här. Det är inte så många kommuner som har så stora arenor så att de har möjlighet att ta emot oss, så vi kommer säkert komma tillbaka hit, säger Christer Björkman.

Stort spektakel i Karlskrona
Totalt kom det in över 700 000 röster under lördagens deltävling.

För Karlskronaborna har den senaste veckan präglats av melodifestivalen.

Det har varit många aktiviteter och ett festivalstylat centrum.

– Det är jättebra för en sådan liten stad som Karlskrona. Alla människor pratar om det och att det är trevligt att vi lyckas en gång till, säger åskådaren Magnus Andreasson utanför arenan.

Rätt låt vann
På frågan om i fall rätt låtar vann fanns fler i publiken som var eniga.

– Ja, det tycker vi nog allt, det är ju våra två stora tjejer i Sverige, säger Sofia Digerstedt som var på festivalen med två kompisar.

– Det var lysande, precis som vi ville. Efter att ha hört som så kändes det som att de var mer outstandning än de andra, säger Tedi Juricic.

Therese Jacobson
therese.jacobson@sr.se