Narkotikasmugglare överklagar dom

Den 26-årige man som i mitten av februari dömdes av Blekinge tingsrätt till tio års fängelse för grov narkotikasmuggling, överklagar nu sin dom.
Han vill att Hovrätten ska upphäva tingsrättens dom och i stället för grov smuggling döma honom för smugglingsbrott. 26-åringen hävdar att hans uppdragsgivare har låtit honom tro att han skulle ta in en mindre mängd otillåtet läkemedel, han pekar också på att hans fingeravtryck bara fanns på hälften av påsarna där smuggelgodset fanns. Han säger att han var helt omedveten om att han hade med sig ett vapen med ljuddämpare på. Han hävdar att brottet inte ska anses som grovt eftersom vapnet var väl inlindat och omtejpat och därför inte utgjorde fara för tullpersonalen vid hans gripande. Den 26-årige mannen försökte smuggla in 2,7 kilo amfetamin och närmare ett halvt kilo kokain vid Stillerydshamnen i Karlshamn i slutet av förra året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".