Beslutet om Vidablick överklagas

Trots att kommunfullmäktige i Ronneby för drygt en vecka sen beslutade att äldreboendet Vidablick ska vara kvar och byggas om, är ärendet inte avslutat. Beslutet överklagades nämligen till länsrätten på fredagen.
Det är den tidigare kommunpolitikern i Ronneby, Göran Tidman som kräver att beslutet ska upphävas. Förutom att han kräver att kommunfullmäktigebeslutet upphävs kräver han också att inga åtgärder får vidtas innan ärendet har behandlats fullständigt. Han anser att kommunfullmäktigebeslutet bryter mot kommunallagen eftersom det inte finns någon anvisning av pengar. Han skriver också i sitt brev till länsrätten att det saknas en redovisning av de ekonomiska konsekvenserna för den framtida driften och att det inte gjorts någon redovisning av kostnader och mänskliga konsekvenser av en omplacering av de nuvarande vårdtagarna. Men hur länsrätten kommer att behandla hans överklagan är Göran Tidman osäker på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".