Videobutik rånad i Olofström

Uppdaterad 16:28
En videobutik i centrala Olofström i Blekinge rånades vid lunchtid på torsdagen av två maskerade män. Butiken sattes också i brand.

Larmet om rånet i videobutiken i Olofström kom in till polisen vid halvett-tiden på torsdagen.

- Vi fick uppgift om att två maskerade personer tagit sig in i butiken och att en brand utbrutit inne i butiken strax efter att personerna lämnat platsen, säger Mikael Persson, informatör hos polisen.

Ett flertal polispatruller från länet och angränsande distrikt deltar i jakten på de två personer som rånat butiken.

Rånarna ska ha varit beväpnade med ett kofotsliknande föremål och efteråt försvann de enligt uppgift på moped. Polisen trodde först att en röd bil var inblandad men den är nu avskriven.

Branden som rånarna startade har, enligt räddningstjänsten, uppkommit från skilda platser i lokalen och rökutvecklingen var kraftig.

- Det blir polisen sak att fastställa hur det har gått till, säger Jonas Pettersson på räddningstjänsten västra Blekinge.

Spridningsrisk förelåg i samband med branden och även den närliggande byggnaden där Posten har sin verksamhet rökfylldes.

– Bägge lokalen är rökfyllda och vi ska nu sätta in fläktar för att vädra ut därinne, säger Jonas Pettersson.

Det är oklart om rånarna var beväpnade och det är inte heller klarlagt vad de fick med sig efter att ha rånat butiken.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".