Åklagare Tommy Clevenhult.
Rödebyrätteången

Åklagaren ska överklaga domen

Uppdaterad 16:05
Chefsåklagare Tommy Clevenhult kommer att överklaga dagens friande dom av den 50-årige pappa som varit misstänkt för mord och försök till mord.

– Det är klart att jag vill att hovrätten ska pröva det här. Åtalar man för mord och yrkar på tio års fängelse är det klart man vill att hovrätten ska pröva detta, säger Tommy Clevenhult efter det att 50-åringen friades helt.

Förstår inte resonemangen
Tommy Clevenhult säger att domen inte förvånar honom eftersom 50-åringen släpptes på fri fot två veckor innan domen kom.

– Fast jag förstår inte resonemangen där man har varit inne på att han inte varit medveten vad han gjorde. Det bygger på rättpsykiatrernas utlåtande fast de var inte på plats och vet inte vad som hände, säger Tommy Clevenhult.

Inget förtroende för experter
Åklagaren säger att han inte har något förtroende för de experter som gjort de rättpsykiatriska utlåtanden som domen grundar sig på.

– Jag aldrig haft någon övertro till rättpsykiatrin. Jag varit med i över 30 år som åklagare och ser hur det går i olika riktingar, säger Tommy Clevenhult.

Det var i höstas som 50-åringen sköt ihjäl en 15-årig pojke och skottskadade en 17-åring på en gård norr om Rödeby.

Läs också:

Therese Jacobson
therese.jacobson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista