Politikersamarbete för att rädda F17

När beskedet kom att F17 är med och utreds för eventuell nedläggning, eftersom försvaret ska spara pengar, bjöd Annicka Engblom (m) in till samarbete med Peter Jeppsson (s).

På torsdagen presenterar överbefälhavaren ett förslag till försvarsministern där bland annat F17 ska utredas för eventuell nedläggning.

På onsdagen erbjöd moderaternas Annika Engblom att ”kroka arm” med socialdemokraten Peter Jeppsson som också är riksdagspolitiker från Blekinge för att jobba för att få behålla F17 i Blekinge.

– Jag har inget emot att kroka arm, men ytterst är det faktiskt Annicka och Jeppe som har den yttersta makten i och med att moderaterna sitter vid rodret, säger Peter Jeppsson om moderaterna och riksdagsledamöterna Annicka Engblom och Jeppe Johnsson.

De förslag på nedläggningar som nu ska diskuteras är för att försvaret har en dålig ekonomi.

På torsdagen kommer ett förslag att presenteras för försvarsministern på hur man ska spara i försvaret. Där föreslår överbefälhavaren att F17 ska utredas för eventuell nedläggning men det konkreta förslaget på vilka förband som ska läggas ner kommer inte förrän i september.

I december tar riksdagen det slutgiltiga beslutet.

Theresé Forsberg
therese.forsberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista