Politiskt samarbete har gått i stöpet

Trots försök blir det inget samarbete över blockgränserna i Karlskrona om budgetdirektiven för nästa år.

Efter att den styrande femklövern och socialdemokraterna under en tid försökt enas är det nu klart att det planerade samarbetet spricker.

Blir inget samarbete
– Vi har stängt dörren för en bred lösning när det gäller budgetdirektiven för nästa år, säger oppositionsrådet Christina Mattisson (s).

Samarbetsplanerna mellan den styrande femklövern och socialdemokraterna var långt framskridna.

Flera samtal och diskussioner kring en bred uppgörelse i de ekonomiska frågorna har förts. Men de så kallade odefinierbara besparingarna har satt stopp.

Kommunalråd har inte gett upp
– Vi är ett ansvarstagande parti och vi kan inte inleda ett samarbete med en part som envisas med att hålla fast vid besparingar som är odefinierbara, säger Christina Mattisson.

Karlskronas kommunalråd K-G Svensson (m) menar att sista ordet inte är sagt och säger att han under tisdagen ska ha nya samtal och diskussioner i den här frågan.

– Vi har väl inte samma uppfattning i allting men jag har inte givit upp hoppet om att nå en bred lösning kring detta, säger han.

 Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista