Baxter stoppar filterproduktion

Läkemedelsföretaget Baxter i Ronneby stoppade på måndagen tills vidare all produktion av det dialysfilter som har kopplats ihop med flera dödsfall bland njurpatienter i bland annat Kroatien.
För två veckor sedan bestämde Baxter att stoppa försäljningen av det dialysfilter som kopplats samman med flera dödsfall bland njurpatienter i både USA, Spanien och Kroatien. Och nu stoppar man även tillverkningen tills vidare. 80 av 200 personer på företaget blir utan arbete men med bibehållen lön tills vidare och de 23 tillfälligt anställda får inte sina kontrakt förnyade. Det beskedet nådde de anställda på Baxters fabrik i Ronneby vid tvåtiden på måndagseftermiddagen och enligt Maria Arkeby, som är informationsansvarig på Baxter i Sverige, var beskedet inte oväntat. Orsaken till produktionsstoppet är den osäkerhet som råder kring utredningen i Kroatien där 23 njurpatienters död har kopplats ihop med det Baxtertillverkade dialysfiltret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".