Mjällbyspelare stängs av

Mjällby AIF:s anfallsspelare Erton Fejzullahu stängs av en match efter sin utvisning i hemmamatchen mot Degerfors IF.

Det var i andra halvlek av mötet mellan Mjällby AIF och Degerfors IF som Erton Fejzullahu fällde en icke bollförande motståndare och fick rött kort direkt.

– Utvisningen är grov eftersom han attackerar en spelare som inte har bollen, menade domaren Håkan Jonasson från Helsingborg.

Erton Fejzullahu stängdes automatiskt av från förra omgångens möte mot Ängelholms FF och får nu ytterligare en matchs avstängning.

– Domen mot den här spelaren är att han stängs av en match utöver den match han per automatik stängdes av ifrån, säger Björn Eriksson på Svenska Fotbollförbundet.

Svenska Fotbollförbundets beslut innebär att Erton Fejzullahu kan spela onsdagens match mot Falkenbergs FF, men är avstängd på söndag mot Landskrona BoIS.

– Vi tycker utvisningen var felaktig och det blir nu styrelsens sak att avgöra om vi ska överklaga beslutet, säger Mjällby AIF:s tränare Thomas Andersson-Borstam.

Erton Fejzullahu har tagits ut i den trupp som på onsdagen möter Falkenbergs FF.

– Erton är uttagen och sedan får vi se om han spelar från start ikväll eller börjar på avbytarbänken, säger Thomas Andersson-Borstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista