Många vill ha förnyelse på rockfestival

Sweden Rock festivalen i Norje får kritik av recensenter för att ha kört fast i gamla hjulspår.

Det är många journalister som har tyckt till om festivlaen och omdömet är att flera av de största banden var repriser med passerat bäst före datum.

Måste ryckas upp
Göteborgspostens hårdrocksrecensent Bella Stenberg säger att det är ganska tråkigt.

– Av tre headlinerband har två varit här förut och det var nog bara två år sedan. Det borde nog ryckas upp lite, säger hon.

Även recensenten Martin Karlsson på Expressen är hård i sin kritik. Inte något av årets tre huvudband Judas Priest, Def Lepard eller Whitesnake höll enligt honom måttet.

– Det såg bra ut på papperet men var oinspirerat och dålig säger han.

Vill ha nya band
Robban Biserovic, chefredaktör hårdrocksmagasinget Close Up, gillar festivalens koncept men också han vill se förnyelse.

– Personligen vill jag att man ska ta dit lite nya band, säger han.

Ungefär likandant resonerade flera utländska journalister. Men idéerna om hur man ska förnya festivalen är inte de samma.

Några tycker att man borde satsa mer på yngre band. Andra vill att man ska satsa på 70-talsband som inte varit på Sweden Rock tidigare.

Flera anser, som Karla Cerna från den tjeckiska hårdrockstidningen HardRocker, att man bör boka fler band i den allra tyngsta skolan.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista