Sd ger inte sitt stöd till moskébygge

Allt talar nu för att det blir ett moskébygge i Kungsmarken i Karlskrona, något även Sverigedemokraterna godkänt. Men det stämmer enligt Sverigedemokraterna inte alls.

Samtliga ledamöter i miljö- och byggnadsnämnden, däribland Sverigedemokraternas representant, har godkänt den fortsatta planprocessen som i slutändan kan innebära att en moské får byggas.

Men sverigedemokraternas representant Jan Johansson menar att man i nämnden inte alls sagt ja till en fortsatt process.

– Vi kommer definitivt inte att rösta för att det byggs en moské och jag tycker inte att jag medverkat till ett beslut i den riktningen, säger Jan Johansson.

Sverigedemokraterna menar alltså att det inte alls handlade om ett ärende gällande ett moskébygge i Karlskrona som samtliga 13 ledamöter vid torsdagens möte i miljö och byggnadsnämnden godkände.

Carl-Göran Svensson, moderat ordförande i nämnden, menar att det inte finns några tveksamheter i den här frågan.

– Det framgår tydligt av de utskickade handlingarna att det handlar om en ansökan om att bygga en moské och alla i nämnden var eniga i att godkänna en fortsatt beredning av detta ärende som ska leda fram till ett beslut gällande bygglov, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".