Världsidrottare tävlar i Karlskrona

Det blir friidrott i världsklass i Karlskrona under måndagskvällen då den tredje friidrottsgalan på Västra Mark anordnas.

Till tävlingarna har arrangörerna köpt in världslöparen Abubaker Kaki från Sudan, men enligt tävlingsledaren Miro Zalar är det inte en satsning som äventyrar galans ekonomi.

– Allting kostar pengar, men så hiskeligt dyr är han inte och vi har haft god hjälp av sponsorer för att ro hem det här, säger han.

Förutom Abubaker Kaki, som gjorde världsårsbästa på 800 meter på Bislett-galan i Oslo nyligen, så kommer även flera av de svenska världsstjärnorna att finnas på plats.

Johan Wissman springer 200 meter, Magnus Arvidsson kastar spjut och så gör Carolina Klüft ett nytt försök att ta det svenska rekordet i längdhopp och bli första svenska kvinna över sju meter.

– Vi vet att hon är i bra form och jag förväntar mig en bra insats av henne ikväll, säger Johan Storåkers, presschef för friidrottsgalan i Karlskrona.

Friidrottsgalan direktsänds i Sveriges Radio P4 i Radiosporten på måndagkvällen med start 19.03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".