En amerikan ska försärka OIK.

Amerikan förstärker Olofströms IK

Olofströms Ishockeyklubb har värvat en välmeriterad transatlant. Det är 27-årige Eric Prezpiorka som lämnar proffsspel i nordamerika för att förstärka Olofströms IK kommande säsong.

Eric Prezpiorka gjorde 67 poäng på 65 matcher för sin proffsklubb under den gångna säsongen i Central Hockey League, vilket är en liga under NHL.

– Vi är mycket nöjda. Den här spelaren ville vi ha och det känns skönt nu när värvningen är i hamn, säger OIK:s tränare Jari Laakonen.

Eric Prezpiorka är forward och kan spela såväl center som ytterforward.

– Han kommer att bli nyttig för oss. Han är skicklig både som målskytt och framspelare, säger Jari Laakonen.

Olofströms IK, som sett till senaste säsongen är länets främsta hockeylag, har haft en långsiktig strategi när man successivt värvat spelare till truppen för kommande division I-säsong.

– Vår policy är att att inte överskrida den budget vi har för spelarköp och därför valde vi bland annat att inte köpslå med vår finske back Atte Valli. Vi släppte honom eftersom vi inte kunde betala honom de pengar som han krävde. Vi tror på vår linje och det ser bra ut så här långt, säger Jari Laakonen.

En back ska värvas innan spelartruppen inför säsongen 08/09 är klar.

– Vi har kontakter utlagda på en del intressanta försvarsspelare och jag räknar med att vi kan presentera vårt sista nyförvärv inom någon vecka, säger Jari Laakonen.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".