Mjällby AIF stänger av spelare

Styrelsen för fotbollsklubben Mjällby AIF har beslutat att stänga av lagets mittfältare Erton Fejzullahu i måndagens seriefinal mot BK Häcken.

Erton Fejzullahu, som blev utvisad i hemmamötet den 25 maj mot Degerfors, reagerade våldsamt och slog bland annat sönder en fönsterruta i en dörr på sin väg till omklädningsrummet.

För förseelsen stängdes Mjällbyspelaren av två matcher av Svenska Fotbollförbundet, men styrelsen anser inte att detta räcker och meddelar att man förutom att Erton Fejzullahu inte får spela nästa seriematch även kommer att bötfälla honom.

Mjällbys tränare Thomas Andersson-Borstam är överraskad över beslutet.

– Jag har i nuläget inga kommentarer utan måste få mer kunskap kring hur styrelsen har tänkt när man tagit det här beslutet innan jag uttalar mig, säger han.

Erton Fejzullahu är en Mjällby AIF:s bästa spelare och är efter Marcus Ekenberg den som gjort flest mål i serien av Mjällbyspelarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".