Mjällbyspelare missar viktig match

Mjällbyspelaren Erton Fejzullahus uppträdande under en fotbollsmatch i slutet av maj går inte att blunda för och klubben stänger nu av honom.

När en spelare har en gulsvart tröja på sig går det inte att bete sig hur som helst. 

Det menar Mjällby AIF:s styrelse som under onsdagen kom med beskedet att  Erton Fejzullahu får böter och stängs av inför måndagens match.

Jörgen Martinsson är ordförande i Mjällby AIF:s styrelse och han säger att det inte var spelarens beteende under matchen som avgjorde utan hur han betedde sig när han gått av planen.

Vid en hemmamatch den 25e maj fick mittfältaren Erton Fejzullahu rött kort och blev utvisad från planen.

Något han enligt ögonvittnen reagerade våldsamt på. På sin väg mot omklädningsrummet sparkade han i spelargången, skrek och slog sönder en glasruta i en dörr.

Svenska fotbollsförbundet dömde då Erton Fejzullahu till två matchers avstängning och nu, kort därefter får han ytterligare en avstängning från Mjällby AIF:s styrelse.

Avstängningen gör att Erton Fejzullahu, som är en av de bästa spelarna i laget, missar det viktiga toppmötet mot Häcken på måndag.

Karin Norberg
karin.norberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".