Sverige saknas av krogarna

Det var inte bara det svenska landslaget som blev förlorare i EM. När landslaget åkte ur turneringen förlorar även länets krogar.

Johan Holgersson, jobbar på en krog i Karlskrona och han berättar att antalet gäster som förbokat bord för att se EM-fotboll har minskat.

Men även om Sverige inte är med i EM längre tror Johan Holgersson att det ändå kommer att komma fotbollsintresserade till hans krog på lördagkvällen för att se om det blir Ryssland eller Holland som tar en plats i semifinalen.

Tyskland och Turkiet är hittills klara för semifinal i EM. De nationerna möts i den ena semifinalen.

Fyra lag slåss om en plats i den andra semifinalen. Förutom lördagens motståndare Holland och Ryssland, så är det Spanien och Italien.

Sverige vann öppningsmatchen mot Grekland med 2-0 efter mål av Zlatan Ibrahimovic och Petter Hansson, förlorade mot Spanien med 1-2 efter kvittering av Zlatan Ibrahimovic och avslutade med en 0-2-förlust mot Ryssland.

Flera spelare i landslaget aviserade efter att man åkt ut ur gruppspelet i EM att man spelat klart i landslaget.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".