Hyresgäster erbjuds tillfälligt boende

De hyresgäster som bor det flerfamiljshus i centrala Sölvesborg, där det brunnit fyra gånger inom loppet av en månad kan få hjälp med tillfälligt boende.

Sölvesborgs kommun erbjuder sig att försöka hjälpa de hyresgäster som på grund av oro och rädsla inte under rådande omständigheter vågar bo kvar i det eldhärjade huset hjälp.

Tre bränder har varit anlagda
Även det privata fastighetsbolag som äger flerfamiljshuset säger att man ska försöka hjälpa till att hitta tillfälligt boende åt sina hyresgäster om det är någon som just nu inte vill bo kvar i sin lägenhet.

Det var strax efter midnatt under natten mot tisdag som det för fjärde gången på mindre än en månad brann i hyresfastigheten på Köpmansgatan i centrala Sölvesborg.

De tre tidigare bränderna har visat sig vara anlagda och polisens tekniker undersöker nu brandplatsen för att få fram om även nattens brand var anlagd.

Hyresgäster oroliga
Bland de boende i hyresfastigheten är oron och rädslan stor, så här uttryckte sig hyresgästen Lotta Nordstedt när det brann förra gången för knappt två veckor sedan.

– Jag vart väckt utav två rökdykare och jag tar min katt och rusar ut på gården. Alla är uppskärrade och allt sånt, sa hon Lotta Nordstedt.

Det eldhärjade flerfamiljshuset är beläget i hjärtat av Sölvesborg i centrala delarna av stan och från kommunens sida upplever man de många bränder som skett under senare tid som besvärande.

– Det är oerhört beklagligt och lite skrämmande i vår fina stad, säger Jan Garseén, tillförordnad kommundirektör i Sölvesborg.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista