Två misstänkta för mord

Två män, födda 1985 och 1986, har gripits och delgivits misstanke om mord på den 60-årige man som natten till måndagen blev påkörd i Torhamn. Mannen avled natten till onsdagen av sina skador.

Under onsdagseftermiddagen har två män i tjugoårsåldern, förhörts om sin inblandning gällande den den 60-åriga man som i måndags blev påkörd utanför Torhamn och som under natten mot onsdag avled av sina skador.

Enligt förundersökningsledare Bengt Iwars ska nu andra personer höras för att kontrollera att de båda männens uppgifter stämmer.

Männen anhölls tidigare under onsdagen misstänkta för bensinstöld och har nu alltså delgivits misstanke för mord.

Det var strax efter midnatt, natten mot måndag som den 60-åriga mannen blev påkörd på en parkering utanför torhamn efter att han och hans fru upptäckt två män som stal bensin genom att slanga parkerade bilar.

När männen märkte att de var iakttagna hoppade de in i en bil och körde därifrån med en rivstart.

I sin flykt körde de på 60-åringen som skadades så allvarligt att han senare avled.

En av männen greps under tisdagseftermiddagen och den andre under onsdagsförmiddagen. Båda är sedan tidigare kända av polisen.

Läs också:

Rebecca Berndes
rebecca.berndes@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista