Ljusning för Karlshamns hamn

Karlshamns hamn redovisar ett betydligt bättre resultat för årets sex första månader än beräknat. Det framgår av det halvårsbokslut som nu presenterats.

– Vi visar ett bättre resultat än vi hoppats på och det är något överraskande eftersom vi redan nu ser vissa tecken på att vi är på väg in i en lågkonjunktur, säger Karlshamns hamns vd Björn Nilsson.

Enligt Björn Nilsson har det varit ett ryckigt halvår, som innehållit en del sämre månader, men där uppgångar främst under maj, april och juni bidragit till ett bättre bokslut än förväntat.

– Vi kan dock bli ännu bättre, men det mesta är beroende på vilka regionala infrastruktursatsningar som görs, säger Björn Nilsson.

På lång sikt ser man från hamnledningens sida en viss ljusning med rätt investeringar, men den nära framtiden är inte lika positiv.

– Vi är på väg in i en lågkonjunktur och det medför en ryckighet som belastar verksamheten med en del bra månader och en del sämre månader med mindre volymer, säger Björn Nilsson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista